Foglalkozások

Bandázz-óra (játszócsoportunkhoz csatlakozva)

Sokan vannak akiknek nincs, vagy csak nagyon messze vannak kisgyerekes ismerősei, és szeretnék ha valakivel lehetne napi szinten bandázni.  Bandázz-óra programunk tulajdonképpen semmiben nem különbözik a szokványos játszóhelyes óráktól, azonban szerettünk volna egy fix időpontot amihez tartani tudjátok magatokat, így sokkal több esély van az ismerkedésre. 

A szabályok ugyan azok, mint mindig, azonban a minimum belépési idő 1 óra. 

Időpontok itt. 

 

SAZPA Montessori Ügyesedő©

Montessori ügyesedő© programot az 6 (ülni, kúszni, mászni tudó)-18 hó év és a 18 hó-3 év közötti gyermekeknek számára fejlesztettük ki, náluk még a manipulatív készségek, szem – kéz koordináció megalapozása és megtámogatása, a környezet érzékszervek útján történő felfedezése a dominánsabb, de természetesen történnek az értelemre ható tevékenységek is.
Mivel dominánsan az érzékszerveikkel történik az ismeretek befogadása, ezért a legtöbb Montessori eszköz és játék is az érzékszervekre hat elsősorban, főképpen az 1 év alatti gyermekek esetében.
A mozgásfejlődés jelentős része is ebben a korban történik, ezért foglalkozásainkon a gyermekek mozgásfejlődésének támogatása, esetleges serkentése, ösztönzése is megtalálható. 1 és 2 év között is folytatódnak a mozgásfejlesztő, érzékelésfejlesztő játékok, de már megjelennek a kognitív készségeket támogató játékeszközök, tevékenységek is.
A konstruálás, alkotás, létrehozás, az utánzó játékok, a kommunikáció ugrásszerű fejlődésének játékba ágyazott támogatása szintén fontos eleme a programunknak ebben a korban is. 2-3 év között a már meglévő alapokra lehet építeni vagy a hiányzó elemeket élményszerű, játékos fejlesztéssel lehet pótolni, serkenteni.
A kommunikáció, a mozgás, a konstruálás és szerepjátékok, a közös játékélmény ugrásszerű fejlődése szintén ebben a korban figyelhető meg, ehhez nyújtanak biztos hátteret az ügyesedő programjaink. A manipuláció fejlesztése lényeges a későbbi helyes ceruzafogáshoz, melyhez az alapokat szintén 3 év alatt el kell kezdeni kialakítani.
A környezettel kapcsolatos ismeretek bővülése, az állatok, növények, emberek és a minket körülvevő világ lelkes megismerése jellemzi már ezt a korosztályt is, amelyekhez a Montessori ügyesedő programunkon sok játékot fedezhetnek fel a gyermekek. Itt már megjelennek az Montessori okosodó programunk alapjai is.

Aktuális turnusaink itt.

 

Ovis Torna

Ezúttal nem a fejlesztésen lesz a hangsúly, mert abból rengeteg különböző tornát találtok a városban. Mi egy egyszerű, zenés alapokon nyugvó játékos ovis/bölcsis tornát szeretnénk tartani, mindenféle extra nélkül, azoknak akik csak egyszerűen szeretnék hogy a gyermekük mozogjon, kimozduljon.

Ehhez várunk szeretettel szombatonként délelőtt 10 órakor!

 

A torna 30 percig tart, utána játszós jeggyel tudtok maradni.

További információ itt.

Jógakuckó Gyerekjóga

Ismerkedés a gyerekjóga varázslatos világával!

Szerdánként délután. 

Az első óra ingyenes!!

További információ itt. 

Játszócsoport

Heti 2 alkalommal tartunk délelőtt játszócsoportot a Roomliban ahol koordinátor segítségével a szülők együtt játszanak gyermekükkel, otthoni körülményekre hasonlító környezetben, azonban más gyermekekkel és szülőkkel együtt.
 
Az események során a gyermek édesanyjával (vagy apukájával) együtt éli meg a közösségi játék élményét, anélkül hogy intézménybe járna. Emellett hozzászokik más gyermekek jelenlétéhez is, a közösségi játék során kialakuló nehezebb helyzetekhez, és az együtt játszás öröméhez (természetesen ehhez idő és megfelelő életkori érettség kell).
 
A csoport létszáma minden alkalommal maximum 5 gyermek-szülő páros. 
További információ itt

LÁV (Lásd a világot autistaszemmel - érzékenyítő program)

A Lásd a világot autista szemmel egyesület érzékenyítő programja. 

Ringató

A már sokak által jól ismert László Virágos ringató órák nálunk is megfordulnak, havi 1x. 

Aktuális időpontok itt. 

Gyerekpiac - az upcycling jegyében

Hamarosan…