Egy játszóhely a természetesség jegyében

A Pécsisitter Idősgondozás és Gyerekfelügyelet vezetőivel egy olyan helyet álmodtunk meg, ahol ingerelárasztás nélkül, nyugodt környezetben tudnak a gyermekek játszani, és a szülők beszélgetni.

A kevesebb több elvére, illetve az egyszerűbb gyermekkorra épül filozófiánk, és igyekszünk minél több természetes, fenntartható játékkal és dekorral gazdagítani a teret és a gyerekek élményét.

Szülinapokat, és workshopokat, kézműves foglalkozásokat tartunk tematikus órarendre építve a helyen, hogy mindenki megtalálhassa azt az időintervallumot, amikor nyugodtan tud közös programot szervezni a gyermekével/unokájával. 

Ingyenes programjaink során igyekszunk a szülők-gyermekek-és a társadalom számára hasznos, edukatív előadásokat tartani, melyhez animátort biztosítunk, hogy a szülők nyugodtan, de a gyermeküket a közelükben tudva tudjanak kikapcsolódni.

A teljesség igénye nélkül, néhány program felsorolása: 
Ringató
– Montessori klub (Ügyesedő és Okosodó)
– Montessori Tapicskoló
– Montessori Mindennapok szülőknek
– Kézműves délután
– Játszócsoport bölcsiseknek
– Esszenciális Olaj Akadémia szülőknek

Játékpalettánkból:
Pinter woods 
– Haba
– Textilfészek
– Eichorn
– Playtive
– Zita babái
– Silver Room
– Gyöngyi filc állatkái
   és még rengeteg márka. 

Játékaink száma talán kevésnek tűnik, de ez egyáltalán nem igaz. A raktárunkban rengeteg különböző játék várakozik arra hogy kikerüljön a játszóterünkre, azonban több kutatásra épülve úgy gondoljuk, egyszerre kevesebb játék jobban ösztönzi a gyermekeket a fantázia használatára, a szabad játékra. 

A játszóhelyen animátor biztosítja a folyamatos társaságot a gyermekek számára, ha a kísérő szusszanna egyet. 

Tematikus programjainkon részt venni természetesen nem kötelező, ha valamelyik gyermek csak játszani akar a program mellett, erre is van lehetőség. 

Várunk szeretettel minden pécsi és pécsre látogató családot, aki tud azonosulni velünk.